Kwakman is benieuwd naar Steijn als Ajax-trainer: "Nu moet hij zich als trainer gaan ontwikkelen"

Maurice Steijn is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax en dat heeft bij voetballend Nederland voor veel verbazing gezorgd. Kees Kwakman moest ook twee keer met zijn ogen knipperen en noemt de aanstelling verrassend, maar is wel benieuwd naar de uitkomst.

"Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken of het een goede keuze is. Verrassend is het zeker, omdat zijn naam nooit is genoemd", opent hij bij ESPN. De 40-jarige analist wijst ook naar de houding vanuit Ajax. "Toch is het gek dat als de naam van Kjetil Knutsen als mogelijke trainer wordt genoemd, dat dan de wenkbrauwen minder omhoog gaan dan bij Steijn. Als je kijkt wat hij gedaan heeft is dat razendknap, maar nu moet hij zich als trainer gaan ontwikkelen."

Men twijfelt voornamelijk of de 49-jarige oefenmeester in staat is om 'Ajax-voetbal' te spelen in Amsterdam en ook Kwakman ziet dat als aandachtspunt. "Bij Ajax zal er meer verlangd worden en hebben ze ook niet de spelers om dat te doen. Het zal een uitdaging worden om verzorgder voetbal te gaan spelen, maar ik denk dat daarom ook de naam van Hedwiges Maduro wordt genoemd. Hij kan hem daarbij helpen om meer op de Ajax-manier te spelen." 

Feyenoord-doelman vertrekt