Nederlands elftal werkt met fitte selectie toe naar troostfinale

De spelers van het Nederlands elftal zijn zonder kleerscheuren uit de halve finale van de Nations League tegen Kroatië gekomen. Dit betekent dat bondscoach Ronald Koeman met een fitte selectie kan toewerken naar de troostfinale van aankomende zondag.

Deze zal om 15.00 uur gespeeld worden in De Grolsch Veste. De tegenstander is nog niet bekend. Spanje en Italië nemen het donderdagavond tegen elkaar op in het stadion van FC Twente om te bepalen wie de tegenstander van Kroatië wordt in de finale van de Nations League.

Alle spelers van Oranje stonden donderdagmiddag op het trainingsveld. Niet iedereen deed de hele training mee. Zo deden sommigen wat langer aan rek- en strekoefeningen voordat iedereen in de gym bij elkaar kwam. 

Kritiek

Frenkie de Jong kijk daar in ieder geval niet naar uit. In gesprek met Voetbal International zei hij voor de verloren halve finale al dat hij het idee van een troostfinale na zo'n seizoen niet handig vindt: "Als je kijkt naar de Nations League, dan is een wedstrijd om de derde plaats niet nodig. Daar zit niemand op te wachten. Maar de halve finale en hopelijk de finale zijn natuurlijk hartstikke leuk."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers