Media kritisch op Oranje: "Echte top nog altijd uit beeld"

Het Nederlands elftal kreeg het niet voor elkaar om voor de tweede keer in drie edities de finale van de Nations League te bereiken. In De Kuip was Kroatië na verlenging met 2-4 te sterk. Oranje kwam nog op voorsprong, maar verloor uiteindelijk terecht van de nummer drie van het afgelopen WK. De Nederlandse media waren dan ook kritisch op bondscoach Ronald Koeman en zijn mannen.

"De echte top is nog altijd uit beeld", schrijft het Algemeen Dagblad. "Er moest een verlenging aan te pas komen na een zinderend wanhoopsoffensief, maar voor het Nederlands elftal wacht zondag slechts de frustrerende troostfinale in het toernooi om de Nations League. Een frustrerend vooruitzicht na een lang en zwaar clubseizoen, maar ook een logisch gevolg van het spelbeeld in Rotterdam. Opnieuw blijkt de echte Europese top te hoog gegrepen voor dit Oranje."

Volgens De Telegraaf was het vooral pijnlijk dat drie van de belangrijke spelers het lieten afweten op bepalende momenten: "Teleurstellend was dat drie pijlers van het Nederlands elftal (Cody Gakpo, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong) er niet goed uitzagen bij de tegengoals. Een minieme pleister op de wond voor Koeman en zijn spelers is dat Oranje vooral in het eerste bedrijf weer kleur op de wangen kreeg."

Positief

Het NRC bekijkt de nederlaag iets positiever: "Hoewel verloren, is het de wedstrijd die Nederland misschien nodig had om de tweede termijn van bondscoach Ronald Koeman te laten ontbranden na de teleurstellende interlandperiode in maart. Nederland wacht in de Nations League, een relatief nieuw landentoernooi, zondag de strijd om de derde plaats in Enschede. Kroatië speelt die avond de finale in de Kuip tegen Spanje of Italië."

Feyenoord-doelman vertrekt