Lang pareert kritiek Koeman: "Gaat om goals en assists toch?"

Noa Lang werd door bondscoach Ronald Koeman met nog vijf minuten reguliere speeltijd het veld ingebracht. De aanvaller van Club Brugge had een briefje in zijn handen en deed wat er van hem gevraagd werd. Belangrijk zijn. Dat zag Koeman dan ook graag.

"Ik moet zeggen dat hij zich bij het Nederlands elftal perfect heeft gedragen", vertelt Koeman aan de NOS. "Noa heeft een paar goede trainingsdagen achter de rug. Hij kan voetballen en maakt vanavond ook weer een geweldige goal. Er is concurrentie op zijn plaats, maar in de minuten dat hij speelde heeft hij zich wel laten zien."

In de vorige interlandperiode liet Koeman de oud-Ajacied nog thuis: "Ik heb hem toen gebeld en gezegd waarom hij er niet bij zat. Er waren namelijk wat dingetjes waarvan ik vind dat dat niet bij een voetballer past. Te veel kaarten bijvoorbeeld en een stukje gedrag op het veld."

Reactie Lang

Lang was enorm belangrijk met de gelijkmaker in de slotminuut van het duel tegen Kroatië. Daarnaast had hij ook bijna een tweede treffer op zijn schoen, maar hij schoot deze bal in het zijnet. Daar baalde hij flink van: "Die was klote. De bal spinde op me af. Hij moest er wel in, maar het was makkelijker gezegd dan gedaan. Ik was er ook al voorbij, dus ik maakte een stapje terug. Het was een moeilijke hoek. Die bal moet er natuurlijk in, maar geloof me, dit was echt een lastige om te pakken."

Daarnaast ging de aanvaller ook nog even in op de kritiek die hij van Koeman kreeg. Dat deed hij op geheel eigen wijze: "Ik hoor het wel vaker. Ik heb de bondscoach ook eerlijk verteld dat ik beoordeeld moet worden op mijn voetbalkwaliteiten. We zijn voetballers toch? Als je mijn kaarten ziet, zijn het niet de meest slimme. Maar het gaat om goals en assists toch, denk ik?"

"Ik heb me vanaf dag één fijn gevoeld bij deze groep. Ik ben er nu al bijna twee jaar bij, dus ik ken iedereen goed. Ik lag ook altijd lekker in de groep. Dat merk je ook op het veld, ze zoeken me vaak en weten wat ze aan me hebben. Zowel op als naast het veld. Alleen ik ga voor meer dan alleen deze rol, honderd procent. Ik heb het gevoel dat ik er dicht tegenaan zit", sluit Lang af.

Ook interessant