Van Hooijdonk ziet 'genoeg aanknopingspunten' in nieuwe voorhoede Oranje

Ondanks dat het Nederlands elftal woensdagavond verloor van Kroatië in de halve finale van de Nations League (2-4), zag Pierre van Hooijdonk een veelbelovende nieuwe voorhoede. Door de absentie van Memphis Depay moest Ronald Koeman schuiven en dat is volgens de analist helemaal niet verkeerd gegaan.

"In de eerste helft hebben we genoeg aanknopingspunten gezien, die we in maart tijdens de vorige interlandperiode misten", begint Van Hooijdonk bij de NOS over Xavi Simons, Cody Gakpo en Donyell Malen. "De diepgang, de positiewisselingen, dat kwam er beter in."

Gakpo

Vooral Gakpo wordt bewierookt door de oud-Feyenoorder: "De afgelopen twee jaar hebben we weinig keuzes kunnen maken. Nu heb je met Gakpo iemand die ook in de spits heel goed uit de voeten kan. Hij geeft het elftal veel meer diepgang dan Memphis dat doet. Die zie je nooit de diepte zoeken. Alleen in het hedendaagse voetbal is het belangrijk dat je die lopers hebt. Met Depay wordt de mix anders. Ik vond de diepgang van Oranje in de eerste helft heel mooi om te zien."

Feyenoord-doelman vertrekt