Bijlow, Simons en Koopmeiners moeten het ontgelden na halve finale tegen Kroatië

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk waren na afloop van de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Kroatië (2-4_ erg kritisch. Vooral Justin Bijlow, Xavi Simons en Teun Koopmeiners kregen het flink te verduren bij de twee analisten van de NOS.

Allereerst werd de 2-3 van de Kroaten onder de loep gelegd: "Ik vind dat Bijlow deze moet hebben", begint Van der Vaart. "Van die afstand... De bal was ook niet hard naar mijn mening." Van Hooijdonk was het daar mee eens: "Hij verkeek zich op dat schot. Het leek wel alsof hij verwachtte dat de bal naar de verre hoek ging."

Een andere dissonant was Koopmeiners: "Ik ben enorm fan van hem, want bij zijn club speelt hij zo ongelofelijk goed. Alleen zodra dat shirt van het Nederlands elftal om zijn schouders gaat...", verzucht de oud-international. "Het is in Oranje geen schim van de speler die hij is. Normaal is hij de speler die open kan draaien, die de ballen tussen de linies kan ontvangen en spelen en openingen zoekt naar de andere kant. We zagen alleen helemaal niets."

Tot slot werd nog het optreden van Simons besproken. Van der Vaart steekt normaal zijn lofzang voor de PSV'er niet onder stoelen of banken, maar dit keer kon hij niet anders dan kritisch zijn: "Hij was slecht. Xavi zat niet in de wedstrijd. In de eerste helft nam hij de bal nog een keer goed aan op zijn borst, dat leek nog wat te worden, maar het was terecht dat hij gewisseld werd."

Ook interessant