"Noppert moet niet zeuren en zich minder nederig opstellen in de media"

Voormalig doelman Hans Vonk vindt het onterecht dat Andries Noppert zijn plek onder de lat bij SC Heerenveen is kwijtgeraakt. De voormalig sluitpost van onder meer SC Heerenveen is tegelijkertijd kritisch op de mediaoptredens van de geplaagde goalie.

Noppert werd onlangs gedegradeerd tot reservedoelman. ​"Ik vind dat een club als SC Heerenveen gewoon één goede keeper moet hebben en die altijd moet spelen. En de reservekeeper moet zijn plaats kennen", vertelt Vonk in gesprek met ESPN. "Als de eerste keeper dan een mindere fase heeft, dan is dat helaas zo. Maar dan moet je niet meteen van keeper gaan wisselen".

Vonk voorziet Noppert ook nog van advies. "Hij moet niet zeuren en zich minder nederig opstellen in de media. De interviews waarin hij zich naar beneden haalde, vond ik wel heel erg. Gewoon keihard trainen en weer verder gaan. Dat klinkt allemaal cliché, maar zo is het echt".

Mickey van der Hart krijgt nu de voorkeur boven Noppert, maar daar is Vonk het niet mee eens. "Ik ken Mickey en heb hem zijn hele carrière al gevolgd. Hij is niet goed genoeg om het niveau van SC Heerenveen lang vol te houden. Hij is prima zolang hij er staat, maar ik hoop echt dat Andries zo snel mogelijk weer terugkomt", aldus de 43-voudig international van Zuid-Afrika.