Ajax wil Belgische Gouden Schoen-winnaar halen als opvolger Donny van de Beek

Ajax is op de transfermarkt hard op zoek naar de opvolger van Donny van de Beek. De Amsterdammers zijn daarbij uitgekomen bij Hans Vanaken, zo weet Het Nieuwsblad te melden. Ajax zou momenteel een miljoenenbod voorbereiden op de winnaar van de Belgische Gouden Schoen. 

"Als Real Madrid met de miljoenen komt, de meeste bronnen spreken over een bod van 50 miljoen euro, is Ajax van plan snel te schakelen. In Brugge houden ze er rekening mee dat er nog deze week een bod op Vanaken komt", schrijft het Belgische medium. Club Brugge probeert op zijn beurt de 26-jarige Vanaken langer te binden door middel van een loonsverhoging.

Vanaken staat open voor transfer
Vorig jaar verlangde de tweevoudig Belgisch international al zijn contract tot medio 2023, maar gezien de interesse van Ajax wil Club Brugge het contract opnieuw opwaarderen. Vanaken zelf heeft eerder al toegegeven open te staan voor een 'interessant project in het buitenland'. De verwachting is dat de nummer twee van de Belgische competitie het spel hard zal gaan spelen met Ajax.

Groeneveld en Amrabat
Eerder deze zomer nam Club Brugge al afscheid van Wesley Moraes, Marvelous Nakamba en Arnaut Danjuma Groeneveld. Ook Sofyan Amrabat mag de club verlaten, mits er een goed bod komt. De oud-speler van Feyenoord en FC Utrecht is overbodig geworden in Brugge.