Te Kloese brengt vervelend nieuws: "Ik vind dat een te groot risico"

De kans is aannemelijk dat de netten in De Kuip voorlopig blijven hangen, aldus Dennis te Kloese. De algemeen directeur van Feyenoord stelt dat het voetbal, de spelers en de trainers beschermd moeten worden.

In april ging het mis in De Kuip, tijdens het bekerduel met Ajax (1-2). Middenvelder Davy Klaassen werd vanuit het publiek geraakt door een aansteker, waarna de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Feyenoord besloot vervolgens tijdens de resterende thuiswedstrijden van het seizoen het speelveld af te schermen met palen en netten aan alle vier de zijdes. 

"Het is niet makkelijk om te overwegen de netten weer weg te halen, als deze regelgeving (de aangescherpte maatregelen van de KNVB, red.) er nog steeds is", vertelt Te Kloese in een uitgebreid interview met RTV Rijnmond. "Ik vind dat een te groot risico".

"Maar we beginnen natuurlijk aan een nieuw seizoen. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. We gaan actief in gesprek om te bepalen wat het juiste besluit is, maar het voetbal, de spelers en de trainers moeten beschermd worden. Daar hebben de netten een rol in gespeeld", aldus de algemeen directeur.