"Álvarez vertrekt voor veertig miljoen euro bij Ajax, Bassey zal ook worden verkocht"

Zowel Edson Álvarez als Calvin Bassey vertrekt deze zomer bij Ajax, zo voorspelt clubwatcher Mike Verweij. De verslaggever van De Telegraaf denkt dat beide Ajacieden verkassen naar de Premier League.

Sky Sports meldde vrijdag dat Bayern München Álvarez op de korrel heeft. Volgens BILD is de Mexicaan ook in beeld bij Borussia Dortmund. "Er is heel veel belangstelling voor Álvarez. Bayern München is één van de clubs die zich informeel bij de zaakwaarnemer heeft gemeld", zegt Verweij in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf.

De Ajax-volger waagt zich zelfs aan een voorspelling voor wat betreft de transfersom. "Ik durf wel een weddenschap te maken dat Edson Álvarez voor 35 miljoen plus weggaat. Nee, veertig miljoen, laten we die weddenschap maken. Ik zeg overigens niet per se dat hij naar Bayern gaat. Ik denk dat hij naar de Premier League gaat".

Verweij bracht onlangs naar buiten dat Ajax in januari een bod van 23 miljoen euro op Bassey had afgeslagen. "Er wordt over getwijfeld, maar ik heb het zwart-op-wit. Ik weet niet welke Engelse club het is, maar de verwachting is dat die Engelse club wel terugkomt. Ik denk dat Sven Mislintat zal besluiten om hem te verkopen, hoewel Bassey nog steeds heel graag wil laten zien dat hij wel een Ajax-speler is".