Slot laat zich uit over komende transferperiode: "We hebben behoefte"

Feyenoord kan na de winst tegen FC Utrecht gaan beginnen aan een periode van rust. Een 2-1 overwinning in De Kuip was voldoende om door te bekeren naar de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Arne Slot liet zich na afloop uit over de naderende transferperiode.

De Afrika Cup wacht namelijk in januari en dat betekent dat de Rotterdammers afscheid moeten nemen van een viertal spelers. Ramiz Zerrouki, Ayase Ueda, Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh reizen af naar het eindtoernooi en daardoor maakt de oefenmeester zich zorgen. "De wintermarkt is vaak lastig om spelers te kopen. We hebben alleen behoefte aan een speler die ons direct kan helpen."

Dennis te Kloese, de man die over het aankoopbeleid gaat bij de stadionclub, krijgt wel een duidelijke boodschap van zijn collega. "We hebben geen speler nodig die goed genoeg is voor Feyenoord maar zich eerst nog een half jaar moet doorontwikkelen. Ik ben benieuwd of we dat nu wel kunnen." Hij haalt PSV aan als voorbeeld. "Dat is het verschil tussen spelers kopen die van Napoli, FC Barcelona of Club Brugge komen, ten opzichte van spelers van een lager niveau die zich moeten ontwikkelen. Dat is bij ons eigenlijk altijd aan de orde."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers