'Verhuurde PSV'er bedankt voor verkregen aanbiedingen en wil kans grijpen in Eindhoven'

Hij was misschien al enige tijd weg en door een aantal supporters totaal vergeten, maar Timo Baumgartl gaat terugkeren bij PSV en hoopt volgend seizoen deel uit te maken van de basiself onder trainer Peter Bosz, zo melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De Duitse verdediger had al een aanbieding van VfB Stuttgart, maar heeft dat aanbod in de wind geslagen. 

Het seizoen van de Eindhovenaren start op 3 juli en dan staat ook de naam van Baumgartl op de lijst met genodigde gasten. De 27-jarige verdediger speelde twee seizoenen op huurbasis voor Union Berlin en van de besproken koopoptie werd geen gebruik gemaakt door de Bundesliga-club. Daardoor zag zijn oude werkgever uit Stuttgart een kans, maar die optie heeft de verdediger inmiddels uitgesloten.

In het Philips Stadion is er wel ruimte voor een centrale verdediger, omdat de huurperiode van Jarrad Branthwaite al enige tijd is afgelopen en er liggen mogelijk wat verschuiven op de loer in de laatste linie. Bosz was eerder in zijn loopbaan als trainer, toenmalig coach bij Olympique Lyon, gecharmeerd van Jordan Teze en lijkt hem centraal te willen proberen. Dat betekent extra concurrentie voor André Ramalho, Armando Obispo en Olivier Boscgali. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers