PSV-iconen dachten aan 1 aprilgrap: "Die haalt de kerst niet"

Willy en René van de Kerkhof zijn blij dat Peter Bosz trainer van PSV is geworden. De voetbalbroers hopen dat PSV onder leiding van Bosz weer eens kampioen kan worden, zo vertellen zij in de Willy & René Podcast van Omroep Brabant. De aanstelling van Maurice Steijn bij Ajax zorgt voor gelach bij de gebroeders Van de Kerkhof.

Gebrek aan PSV-DNA

De gebroeders zijn erg positief over de aanstelling van Peter Bosz, die ook had kunnen kiezen voor Ajax. Het feit dat Bosz geen connectie heeft met de club uit Eindhoven is geen minpunt volgens hen. "Het is misschien wel een keer verfrissend dat er iemand voor de groep staat die geen PSV-dna heeft", zo klinkt het in de wekelijkse podcast. "Ik verwacht veel van hem."

Broer Willy denkt eveneens dat het niet hebben van een verleden in Eindhoven Bosz niet hoeft dwars te zitten. "Het gaat erom dat hij PSV weer een keertje kampioen van Nederland maakt. Dat is veel te lang geleden." De laatste keer dat de Brabantse club landskampioen werd, was in 2018

Steijn en Ajax worden uitgelachen

Ajax besloot onlangs om in zee te gaan met Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer. Dat kan volgens René nooit goed gaan. "Hij heeft het bij Sparta goed gedaan, maar dan ben je nog niet meteen geschikt voor de top. De Amsterdamse mentaliteit is toch heel anders. Ik denk dat hij de kerst niet haalt, maar we zullen het zien." Broer Willy moest er vooral om lachen. "Ik dacht aan een 1 aprilgrap toen ik het hoorde! Maar ik vind dat hij het voordeel van de twijfel verdient."

Ook interessant