Veerman komt op voor Berghuis: "Moet een keer klaar zijn"

Joey Veerman debuteerde zondagmiddag voor het Nederlands elftal in de met 2-3 verloren troostfinale van de Nations League tegen Italië. De middenvelder van PSV kwam met nog ongeveer een kwartier aan reguliere speeltijd binnen de lijnen en gaf gelijk een assist op Georginio Wijnaldum. Na afloop sprak hij met VoetbalPrimeur over de laatste, bewogen, weken bij PSV.

Vlak voor de laatste speelronde van de Eredivisie stapte Ruud van Nistelrooij namelijk op bij de club uit Eindhoven. Veerman werd ervan beschuldigd een van de redenen te zijn achter dat vertrek aangezien hij een van de klagende spelers zou zijn. De Volendammer zelf ontkent dit: "Het is allemaal weer een beetje overgewaaid. Dat was niet zo'n prettige week."

Berghuis

Veerman kreeg op sociale media bakken met kritiek over zich heen en reageerde daar na de laatste speelronde ook op in een interview: "Dat deed ik zeker bewust. Laatst zagen we het met Steven Berghuis. Iedereen kan alles maar zeggen. Op een gegeven moment moet het klaar zijn. Als je bepaalde dingen schrijft en schreeuwt langs een bus, daar moeten ze een keer mee kappen."

Berghuis kwam na de laatste wedstrijd tegen FC Twente in opspraak omdat hij een supporter had geslagen. Dit gebeurde nadat de 'fan' Brian Brobbey racistisch bejegend zou hebben. Berghuis ontving hiervoor twee duels schorsing.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers