Joey Veerman lacht van oor tot oor: "Het was genieten, zeker weten"

Ondanks de 2-3 nederlaag van Oranje kijkt Joey Veerman met een goed gevoel terug op de wedstrijd. De middenvelder van PSV mocht debuteren én gaf in zijn eerste wedstrijd voor Oranje een assist op Georginio Wijnaldum. 

Veerman geniet van debuut

"Het was genieten, zeker weten. Echt genoten", aldus Veerman tegenover ESPN. "Dat je erin komt en dat je dat Oranje-shirt aantrekt. Dat is toch wel een apart gevoel." Veerman mocht in de 70e minuut invallen voor Mats Wieffer en maakte een prima indruk in een verder slechte wedstrijd. "Het ging allemaal erg snel. Ik was al twintig minuten aan het warmlopen, toen ging ik zitten en toen werd ik geroepen door de trainer. Dan ben je zo warm natuurlijk", vertelt de Volendammer met een brede lach op zijn gezicht.

Mooie assist op Wijnaldum

Later in het gesprek benoemt Veerman zelf blij te zijn met de assist. "Mooi dat ik nog een assist kon geven op Gini. Zo moet het ook. Ik heb al een paar assists gegeven dit jaar en ik zag Gini vrij staan. Die liep vrij op de keeper af."

Ook Veerman zag Oranje geen goede eerste helft spelen. "Het was geen top eerste helft. Het was ook vrij stil op de tribunes. De eerste goal is daarnaast ook gewoon een wereldgoal, maar goed, we missen zelf ook wel wat kansen en als die er in gaan is het ook weer anders."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers