Lang over vroege wissel: "Ik ben een speler die op een mindere dag uit het niets iets kan forceren"

Noa Lang was woensdagavond nog van groot belang voor het Nederlands elftal, want in de slotfase maakte hij de gelijkmaker tegen Kroatië. Daardoor dwong hij een basisplaats af in de troostfinale tegen Italië, maar dat avontuur stopte na 45 minuten.

In het shirt van FC Twente bereikte hij een aantal hoogtepunten, maar dat was zondag heel anders. "Het was een slechte wedstrijd, dat is duidelijk denk ik. We hebben verloren, snel vergeten. Het is topsport en je wint of verliest, maar als je verliest dan leer je. Deze week was denk ik een goed leermoment voor ons elftal en het heeft aangetoond dat we aan de bak moeten de komende periode."

Hij vond niet dat Oranje veel slechter was dan de opponent uit Italië. "We moeten scherper zijn. Ik denk dat we tegen een goed elftal hebben gespeeld. Ze spelen niet per sé beter dan ons, maar ze straffen onze fouten gewoon af. Tegen Kroatië was het eigenlijk hetzelfde verhaal, maar ik denk dat we ons vandaag ook weer in de eigen voet schieten."

Over zijn eigen optreden was hij heel duidelijk. "Als je in de rust wordt gewisseld, speel je niet best. Voor mij was het een matige wedstrijd, zo eerlijk ben ik ook." Volgens de aanvaller begrijpt een voetballer echter nooit een vroege wissel. "Als speler snap je dat nooit, want ik ben een speler die op een mindere dag uit het niets iets kan forceren. Bij vlagen heb ik laten zien dat ik lef heb in mijn spel, maar als het niet loopt in een team dan gaat dat lastig. Het is de keuze van de trainer", besluit hij in gesprek met Voetbal International

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers