Van der Vaart sloopt Van Dijk: "Hij doet niks, dit is heel teleurstellend"

Het Nederlands elftal verloor zondag met 2-3 van Italië en sluit het UEFA Nations League-toernooi daardoor af als nummer vier. In de troostfinale bleek de laatste linie van Oranje niet sterk genoeg en vooral aanvoerder Virgil van Dijk wordt na afloop aangepakt door Rafael van der Vaart.

De analist en voormalig international verbaasde zich na de nederlaag vooral over de wijze waarop er werd verloren door het Nederlands elftal en zag een gigantisch verschil. "Het verschil tussen Oranje en andere toplanden vind ik wel heel groot. Dat had ik niet verwacht. Ik dacht eigenlijk dat het verschil kleiner was, maar dit is heel teleurstellend", begint hij bij de NOS.

Vervolgens richt hij zijn pijlen op de aanvoerder van Oranje. "In de eerste twintig minuten van de tweede helft dacht ik nog: hè hè, eindelijk. Hij dekte een paar keer goed door en er kwam een andere energie in de wedstrijd. Maar bij de 1-3 moet hij die aanvaller gewoon ophouden, maar hij doet niks. Je kan bijna niet nóg minder doen", luidt het harde oordeel van Van der Vaart.

Feyenoord-doelman vertrekt