Verweij over transfer Sambo: "Zaakwaarnemer laat naam Ajax vallen om hard te onderhandelen met PSV"

Mike Verweij, Ajax-watcher voor De Telegraaf, meldt dat de interesse van Ajax in Shurandy Sambo (PSV) onzin is. Volgens Verweij is de interesse van Ajax verzonnen door de zaakwaarnemer van Sambo, zodat ze een goede positie hebben in de contractonderhandelingen met PSV.

Ajax wil Sambo niet

"Ik denk dat de zaakwaarnemer van Sambo de naam van Ajax heeft laten vallen, om zo goed mogelijk de onderhandelingen met PSV in te kunnen gaan", reageert Verweij in een voetbalpodcast van De Telegraaf. "Van wat ik heb begrepen, is er op dit moment geen interesse van Ajax in Sambo."

Ijzersterk seizoen onder Steijn

Sambo maakte dit seizoen een sterke indruk op huurbasis bij Sparta, waar hij samenwerkte met de nieuwe Ajax-trainer Maurice Steijn. Het Eindhovens Dagblad meldde eerder deze maand dat de Amsterdammers nu hopen te profiteren van het feit dat hij nog maar één jaar vastligt bij PSV. Dit spreekt Mike Verweij dus tegen.

Door de sterke prestaties bij Sparta mag Sambo zich komend seizoen bewijzen aan PSV-trainer Peter Bosz. De Eindhovenaren willen hem belonen voor zijn seizoen met een contractverlenging en speelminuten in het eerste. Sambo speelt momenteel het EK O21 met Jong Oranje.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers