Schot in de zaak: "Henderson wil Ajax, persoonlijk akkoord dichtbij"

Ajax nadert een persoonlijk akkoord met Jordan Henderson, zo meldt VI zondagmiddag. Ook John van 't Schip bevestigt dat de Amsterdammers praten met de oud-aanvoerder van Liverpool. Alleen Al Ettifaq, de club van Henderson, lijkt de Engelsman niet graag kwijt te willen.

Christian Willaert meldt zondag als eerst dat het kamp-Henderson aan ESPN bevestigd heeft dat er serieus gesproken wordt en dat de 33-jarige middenvelder ook open staat voor Ajax. "Wat ik daar over kan vertellen? Eigenlijk wat jij nu net hebt gezegd", reageert Van 't Schip op het nieuws van Willaert. "Ze zijn aan het praten. Hij moet nog wel dingen regelen in Saudi-Arabië. Meer kan ik er niet over zeggen, dan wat jij al gezegd hebt."

Ajax heeft leider nodig

Ajax kan een leiderstype als Henderson goed gebruiken. "Honderd procent. Het is ook geen geheim, gezien het aantal mensen dat op die positie geblesseerd is bij ons. Als je één of twee van dat soort spelers kan toevoegen kan dat ook een lift geven aan de andere jongens. Dat kan het proces hopelijk versnellen."

Juventus niet concreet

Volgens VI is de vermeende interesse van Juventus niet concreet. De Oude Dame zet daarnaast in op een huurdeal, waardoor het salaris van Henderson overgenomen zou moeten worden. Dat kunnen de Italianen niet betalen en daarnaast wil Henderson zelf ook liever verkocht worden. In combinatie met het naderende persoonlijk akkoord tussen Ajax en de voormalig captain van Liverpool lijkt het er dus op dat de Amsterdammers de beste papieren hebben.

Henderson is bereid om een groot deel van zijn salaris in te leveren. De onderhandelingen lijken nu vooral tussen Ajax en Al Ettifaq plaats te vinden. De status van deze gesprekken is nog onduidelijk.