Van Basten kraakt keuze Kökcü: ‘Hij gaat er toch niet op vooruit?’

Marco van Basten kan zich niet vinden in de keuze van Orkun Kökcü om van Feyenoord naar Benfica te verkassen. De middenvelder zette eerder zijn handtekening onder een contract bij de Portugese kampioen. Aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport deelt Van Basten zijn mening.

De oud-prof noemt dat hij het geen goede keuze vindt. “Ik vind de Nederlandse competitie gelijkwaardig aan de Portugese competitie, dus wat is zijn winst?” Presentator Wytse van der Goot noemt dat Benfica in de Champions League speelt als pluspunt. Van Basten vindt dit echter onzin. “Maar dat doet Feyenoord toch ook? Ga je naar een andere omgeving of naar een betere competitie? Hij gaat er toch niet op vooruit?”

Aan tafel zitten ook Ruud Gullit en Youri Mulder, die het duidelijk niet eens zijn met Van Basten. Zo noemt Gullit dat Benfica een mooie club is. Van Basten komt met een snelle reactie. “Dat vind ik dus geen argument. Feyenoord is ook een geweldige club, ook een groot stadion. De competitie is vergelijkbaar, dus vertel mij de winstpunten.”

Feyenoord-doelman vertrekt