‘Hij kan naar Feyenoord, Ajax, maar ook naar Celta de Vigo’

Luis Chavez is aangeboden bij Feyenoord en Ajax. De middenvelder van CF Pachuca krijgt steun van de voorzitter van zijn club om een transfer naar Europa te maken. Op een video is te zien dat de voorzitter ingaat op een vraag over de toekomst van de middenvelder.

De 27-jarige Chavez maakte op het WK nog furore namens Mexico, waarbij hij met een fenomenale vrije trap één van de doelpunten van het toernooi maakte. De afgelopen weken werd de middenvelder al in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord, maar tot concrete interesse van de club uit Rotterdam kwam het nog niet. Voorzitter Jésus Martinez vertelt het volgende. "We willen dat hij naar Europa gaat", begint hij. "Het zou kunnen dat hij naar Feyenoord vertrekt, maar ik voer ook gesprekken met Ajax en Celta de Vigo."

Chavez ligt nog tot medio 2025 vast bij Pachuca en beschikt volgens Transfermarkt over een marktwaarde van zo’n 8 miljoen euro. De defensieve middenvelder kwam dit seizoen tot 42 wedstrijden voor zijn club waarin hij goed was voor drie doelpunten en vijf assists. Voor de nationale ploeg van Mexico kwam hij tot nu toe 13 keer uit.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers