Heitinga kan aan de slag bij Sparta: "Het is alsof Ajax hem in de etalage zet"

In gesprek met RTV Rijnmond geeft oud-trainer Cor Pot aan dat John Heitinga een goede optie is voor de trainersvacature bij Sparta. De Rotterdammers moeten opzoek naar een nieuwe coach, nadat Maurice Steijn juist de weg naar Amsterdam heeft bewandeld.

Heitinga is een jongen met talent

Cor Pot, voormalig assistent-trainer bij Sparta, Feyenoord, Fenerbahce en Irak, krijgt de vraag wie voor hem kandidaten zijn voor de trainersfunctie bij Sparta Rotterdam. "Dick Schreuder zou ik een hele goede kandidaat vinden. Die laat bij PEC Zwolle een beetje het typen voetbal zien wat bij Sparta past nu ook", aldus Pot. De oefenmeester komt vervolgens met een interessante optie aanzetten. "Heitinga zou voor mij een kandidaat zijn, omdat ik denk dat dat een talentvolle jongen is. Bij Jong Ajax heeft hij het ook goed gedaan."

Heitinga wordt in de etalage gezet door Ajax

Ruud van Os, hoofdredacteur van de regionale zender, haalt vervolgens aan dat de stap van Heitinga naar Sparta niet onverwacht zou zijn. "Het is bijna alsof Ajax Heitinga in de etalage zet voor Sparta. Het is eigenlijk bijna een soort van: "Goh we halen er één bij jullie weg, maar weet wel, wij hebben hem [Heitinga red.] nog rondlopen.""

Presentator Bart Nolles haalt daarna nog aan dat Ajax en Sparta een samenwerking hebben, waardoor een eventuele (tijdelijke) overstap niet gek zou zijn. "En ze hebben een samenwerking, weliswaar op jeugd-niveau, maar de verbinding is er wel." 

Ook interessant