­Deze transfersom betaalt Ajax voor Maurice Steijn

Eerder werd bekend dat Maurice Steijn de nieuwe hoofdtrainer van Ajax gaat worden. De trainer van Sparta Rotterdam had een clausule in zijn contract staan die Ajax heeft geactiveerd. De Telegraaf weet nu te vertellen over wat voor bedrag dit precies gaat.

Het gaat om ongeveer 400.000 euro. Steijn lag nog tot medio 2024 vast in Rotterdam, maar zal nu een driejarig contract in Amsterdam gaan tekenen. De komst van Steijn zorgde eerder voor veel ophef bij de aanhang van Ajax. Steijn zal naar alle waarschijnlijkheid Hedwiges Maduro als assistent-trainer erbij halen. De oud-international is momenteel actief bij Almere City, dat eerder promotie wist af te dwingen naar de Eredivisie.

Ajax wil naast Maduro, nog een oude bekende terughalen

De Telegraaf weet ook te vertellen dat Said Bakkati zal worden benoemd tot een van de assistenten. Bakkati, afkomstig uit Groningen, heeft eerder ervaring opgedaan als assistent bij Jong Ajax. Daarnaast was hij werkzaam bij Reading, PEC Zwolle, Feyenoord en Cincinnati. Het afgelopen seizoen vervulde Bakkati de rol van assistent-trainer onder Dick Advocaat bij ADO Den Haag.

Feyenoord-doelman vertrekt