Slot neemt Europees record Van Marwijk over en aast op nog een mijlpaal

Deze week heeft Arne Slot de kans om twee records te breken. Eén van deze records zal de trainer van Feyenoord sowieso breken, terwijl hij voor het andere record afhankelijk is van het resultaat van de wedstrijd die de Rotterdammers komende zondag spelen tegen Almere City.

Slot neemt record over van Van Marwijk

Op donderdag speelt Feyenoord het heenduel met AS Roma in de Europa League. Na deze wedstrijd kan geen enkele trainer in de hele geschiedenis van de club meer Europese Feyenoord-duels op zijn naam hebben staan dan Slot: 36.

Op dit moment deelt de trainer het record nog met Bert van Marwijk, die in 2002 de regerend landskampioen naar de UEFA Cup-winst leidde. 

Lees ook: Alles over Givairo Read

Record Giovanni van Bronckhorst

Het andere record kan Slot komende zondag in Flevoland vestigen. Feyenoord heeft in de afgelopen zes wedstrijden telkens de nul gehouden in eigen land. Tegen PSV, FC Twente, AZ (twee keer), Sparta en RKC Waalwijk wist het team geen tegendoelpunt te incasseren. Dit is Feyenoord slechts één keer eerder deze eeuw gelukt, in het seizoen 2016/17 onder Giovanni van Bronckhorst.

Als ook Almere City niet weet te scoren, voegt Slot dus nog een record toe aan zijn palmares.