De 10 grootste transfers van deze transferperiode: één Nederlander

De transferperiode van 2024/2025 heeft weer voor flink wat spektakel gezorgd. Topclubs uit heel Europa en daarbuiten hebben niet geschroomd om diep in de buidel te tasten voor versterkingen. Hier zijn de 10 grootste transfers van deze transferperiode op een rij.

10. Michael Olise naar Bayern München

Bayern München versterkt hun aanval met de komst van Michael Olise (22). De Frans-Engelse rechtsbuiten komt voor 53 miljoen euro over van Crystal Palace en brengt zijn dribbelvaardigheden en creativiteit naar de Bundesliga.

9. Teun Koopmeiners naar Juventus

Teun Koopmeiners (26) maakte na een lange transfersoap de overstap van Atalanta naar Juventus voor 54,7 miljoen euro. De Oranje-international trad zo in de voetsporen van enkele succesvolle Nederlanders bij Juventus.

8. Dani Olmo naar FC Barcelona

Dani Olmo (26) keert na tien jaar terug naar Spanje. De EK-uitblinker ronde een transfer naar FC Barcelona voor 55 miljoen euro af. De aanvallende middenvelder komt over van RB Leipzig en wordt gezien als een cruciale versterking voor Barça.

7. Amadou Onana naar Aston Villa

Aston Villa heeft Amadou Onana (22) aangetrokken voor 59,35 miljoen euro. De fysiek sterke Belgisch-Senegalese middenvelder komt over van Everton en moet de ambities van Villa in de Premier League versterken.

6. João Neves naar Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain investeert in hun middenveld met de aankoop van João Neves (19) voor 59,92 miljoen euro. De jonge Portugese verdedigende middenvelder komt over van SL Benfica.

5. Pedro Neto naar Chelsea

Chelsea heeft Pedro Neto (24) voor 60 miljoen euro overgenomen van Wolverhampton Wanderers. De Portugese vleugelaanvaller moet de Blues helpen om opnieuw mee te strijden om de prijzen in de Premier League.

4. Moussa Diaby naar Al-Ittihad

De Saoedische Pro League blijft zich versterken met topspelers. Moussa Diaby (25) maakt voor 60 miljoen euro de overstap van Bayer Leverkusen naar Al-Ittihad in Saoedi-Arabië.

3. Leny Yoro naar Manchester United

Manchester United heeft de jonge Franse centrale verdediger Leny Yoro (18) voor 62 miljoen euro binnengehaald. Yoro wordt gezien als een van de grootste verdedigende talenten van zijn generatie.

2. Dominic Solanke naar Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur heeft Dominic Solanke (26) overgenomen van Bournemouth voor 64,3 miljoen euro. De Engels-Nigeriaanse spits wordt gezien als de opvolger van Harry Kane, die al een jaar eerder vertrok bij de Spurs.

1. Julián Álvarez naar Atlético Madrid

De grootste transfer van deze periode is die van Julián Álvarez (24). De Argentijnse centrumspits maakt voor 75 miljoen euro de overstap van Manchester City naar Atlético Madrid, waar hij in LaLiga voor doelpunten moet gaan zorgen.

Zonder club: deze topspelers zijn transfervrij op te pikken!

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers