Feyenoord ziet keeperstrainer na tien jaar vertrekken uit De Kuip

Khalid Benlahsen vertrekt na tien seizoenen bij Feyenoord. De keeperstrainer gaat per 1 juli aan de slag bij de KNVB, waar hij de keeperstrainer van Jong Oranje wordt en de goalkeeper-coaches gaat coördineren.

"De afgelopen tien jaar zijn voorbij gevlogen", vertelt Benlahsen in gesprek met de clubsite. "Het was een prachtige periode waarin we veel hoogtepunten met onze supporters hebben kunnen delen. Persoonlijk heb ik in de loop der jaren het genoegen gehad om met veel uitstekende keepers samen te mogen werken. Het van begin tot eind meemaken van de weg van Justin Bijlow van talentvolle jonge keeper op Varkenoord tot nummer één van Feyenoord en doelman van Oranje koester ik nadrukkelijk".

"Ik ga die mooie momenten zeker missen, maar kijk net zo goed uit naar een nieuwe uitdaging bij de KNVB. Tot slot wil ik alle coaches, stafleden en andere medewerkers waar ik de afgelopen tien jaar mee heb samengewerkt bedanken voor de prachtige tijd die ik bij Feyenoord heb gehad", aldus de voormalig doelman van onder meer FC Eindhoven, Helmond Sport en RBC Roosendaal.

Nigel de Jong, directeur Topvoetbal van de KNVB, is blij met de komst van Benlahsen. "Hij heeft een uitstekende naam in de voetbalwereld en is denk ik één van de beste keeperstrainers van ons land. Ook heeft hij een goed oog voor het opzetten en uitbouwen van structuren, zoals we dat momenteel doen met de goalkeeper-coaches. Voor mij is hij de juiste man op de juiste plek", zo valt te lezen op de website van de KNVB.

Benlahsen keerde na zijn voetballoopbaan in 2013 terug bij Feyenoord, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Drie jaar later, in de zomer van 2016, maakte hij de overstap naar de hoofdmacht. Nu zegt hij de Stadionclub vaarwel en verkast hij naar de KNVB. Het is nog onduidelijk wie de nieuwe keeperstrainer van Feyenoord wordt.