Jorrel Hato: alles over de verdediger van Ajax

Jorrel Hato maakte een indrukwekkende doorstart in zijn carrière bij Ajax. Maar wie is deze jonge verdediger, waar komt hij vandaan en hoelang staat hij nog onder contract?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de Ajacied in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de verdediger vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is Jorrel Hato geboren?

Hato is geboren in Rotterdam, Nederland, op 7 maart 2006. Extra bijzonder dus dat hij doorbreekt bij Ajax uit Amsterdam.

Heeft hij een vriendin?

De Ajacied laat weinig kwijt over zijn relatie en het is dus niet bekend of hij een vriendin heeft.

Is hij actief op sociale media?

Jorrel Hato is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @jorrelhato. Op zijn sociale media plaatst de verdediger vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Verdediger bij Ajax word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van de verdediger verloopt.

Op welke positie speelt Jorrel Hato?

Jorrel Hato speelt voornamelijk als verdediger, zowel als centrale verdediger als linkervleugelverdediger. Hij is linksbenig en 1,82 meter lang. In het seizoen 2024/25 speelt hij met rugnummer 4 bij Ajax.

Voor welke clubs heeft hij allemaal gespeeld?

Jorrel Hato doorliep de jeugdopleidingen van IJVV De Zwervers en Sparta Rotterdam. Zijn professionele carrière begon bij Ajax. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Ajax (2018-heden)

Zo speelde Hato in zijn profcarrière dus alleen nog maar voor Ajax. Een opmerkelijk feit is dat de vader van Hato supporter is van Feyenoord, de aartsrivaal van zijn zoon.

Wanneer maakte de verdediger zijn profdebuut?

Jorrel Hato maakte zijn debuut in het professionele voetbal op 4 november 2022 voor Jong Ajax in een wedstrijd tegen FC Dordrecht. Zijn debuut in het eerste elftal van Ajax volgde op 11 januari 2023 in de KNVB Beker-wedstrijd tegen FC Den Bosch. 

Welke prijzen heeft Jorrel Hato gewonnen?

Jorrel Hato heeft nog geen grote prijzen gewonnen, maar behaalde de volgende onderscheiding: Jongste aanvoerder in een Europees duel (14 december 2023 tegen AEK Athene).


Bij Touzani ging Hato in over het het zijn van Rotterdammer bij Ajax

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen bij Ajax gaat hem goed af, maar speelde de Nederlander ook al eens een interland? Een duik in zijn interlandcarrière!

Wanneer maakte Jorrel Hato zijn interlanddebuut?

Jorrel Hato debuteerde op 21 november 2023 voor het Nederlands elftal in een kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar, waar hij in de 46e minuut inviel voor Virgil van Dijk.

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze verdediger.

Wat is de marktwaarde van Jorrel Hato?

De marktwaarde van Jorrel Hato wordt in maart 2024 geschat op dertig miljoen euro. Het is zijn hoogst geschatte waarde ooit.

Hoe zit het contract van Jorrel Hato in elkaar?

Jorrel Hato heeft een contract bij Ajax dat loopt tot medio 2028. In maart 2024 zette hij nog een krabbel onder een nieuw contract. Bij Ajax weet men wat Hato wil betekenen voor de club. Zo sprak hij zijn ambitie uit: "Ik wil ooit eerste aanvoerder worden", zo klonk het.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers