Kökcü maakt zich niet druk over een transfer: "Die rust in mijn kop voelt heerlijk"

Orkun Kökcü bleef afgelopen zomer in Rotterdam en groeide uit tot steunpilaar in het team van Arne Slot. De aanvoerder van Feyenoord blonk afgelopen weekend uit tegen FC Groningen (0-3, winst) en sprak zich in aanloop naar De Klassieker die aankomend weekend wordt gespeeld uit over een eventuele transfer. "Tot een jaar geleden wilde ik iedere transferwindow wél weg. Nu ben ik 22 jaar en denk ik er anders over. Het zal allemaal wel. Die rust in mijn kop voelt heerlijk", vertelt Kökcü tegen Voetbal International.

Kökcü debuteerde in 2018, negentien dagen voor zijn achttiende verjaardag, in de Eredivisie voor Feyenoord en luisterde zijn debuut direct op met een doelpunt én een assist. Eerder had hij al minuten mogen maken in de KNVB beker, waar hij ook direct tot scoren kwam. De Turkse middenvelder van Feyenoord is nu ruim vier jaar verder en uitgegroeid tot sterkhouder in Rotterdam. De 22-jarige aanvoerder van de Rotterdammers kwam in totaal 151 wedstrijden in actie waarin hij 28 keer tot scoren kwam en 24 assists gaf. 

"Het was altijd mijn droom om in het buitenland te spelen"

Als Kökcü naar de jongere versie van zichzelf terugkijkt dan is er wel het een en ander veranderd in vergelijking met de speler die hij nu is. "Het was altijd mijn droom om in het buitenland te spelen", begint de Turkse international. "Als je die salarissen hoorde... Ik was achttien en ik wilde mijn toekomst veiligstellen", lacht Kökcü, die achteraf medelijden heeft met zijn vader, omdat de talentvolle middenvelder contnu plannen in zijn hoofd maakte. "Nu ben ik 22 jaar en denk ik er anders over. Geruchten raken me niet meer. Ik las ook dat Benfica me achter de hand hield. Het zal allemaal wel. Die rust in mijn kop voelt heerlijk", aldus Kökcü, die een langer verblijf in Rotterdam momenteel ook wel ziet zitten. "Wat mij betreft speel ik nog tien jaar bij Feyenoord. Al weet ik ook wel dat die gedachte een utopie is", sluit de middenvelder af.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers