Franse media lovend over Ajax-uitblinker: "Hij was echt overal!"

De Franse media zijn lovend over Ajax, nadat de Amsterdammers in een knotsgek Europa League-duel met 1-2 zegevierden in Frankrijk. Daarnaast hebben de kranten medelijden met Lille, dat in Amsterdam minimaal twee keer moet scoren om een ronde verder te komen. 

"Lille verpest het tegen Ajax. Ondanks dat de nederlaag terecht aanvoelt, laat het vast en zeker een zure nasmaak achter bij Lille", aldus L'Equipe. De ploeg van Christophe Galtier maakte volgens de krant een sterke indruk, maar het medium zag ook dat de Rijsselaren niet bestand waren tegen de klasse van Ajax. Volgens de krant was het strafschop-moment de definitieve nekslag voor Lille.

VAR-moment

"Lille leidt op dat moment met 1-0 en is op weg naar de overwinning, tot alles verandert. Renato Sanches aarzelt een tiende van een seconde en dat is fataal. In plaats van de bal raakt hij Tagliafico. Scheidsrechter Ivan Kruzliak is vastberaden, maar de VAR twijfelt. Is dit echt een fout van Sanches of forceert Ajax een strafschop? De penalty mag blijven staan. Tot woede van Lille, maar het maakt Tadic niets uit". 

Volgens L'Equipe kan de ploeg uit Noord-Frankrijk in de return rekenen op Timothy Weah, die voor het doelpunt aan Franse zijde zorgde. "Lille moet met een verschil van twee doelpunten winnen van Ajax om door te gaan. Ze weten dat ze op Weah kunnen rekenen". 

Lastige thuiswedstrijd

"Lille wordt beroofd van een wonder tegen het goddelijke Ajax", zo schrijft het lokale La Voix Du Nord. "De koploper van de Ligue 1 zag er niet goed tegen de Bataafse tegenhanger, die voor de rust meerdere kansen kreeg. Lille heeft het sinds de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in december niet meer zo lastig gehad thuis. Maar door de sterke verdediging bleven ze wel in leven". 

Voordat het eerste doelpunt van de wedstrijd viel, was Ajax de bovenliggende partij. De goal van Lille kwam voort uit een slechte pass van Nicolas Tagliafico richting Maarten Stekelenburg. "Ongelooflijk. De goal kwam compleet uit de lucht vallen voor Lille", aldus de krant. "De Fransen waren tot dat moment niet meer dan een stel Pelgrims tegen het goddelijke Ajax. Een overwinning was dichtbij, maar een besluit van de scheidsrechter stuurde ze weer terug naar het vagevuur. Tadic schoot vanaf de stip 1-1 binnen, waarna Brobbey de zege binnensleepte. Het is wreed, maar terecht. Als Lille niet bidt, zal het met andere ideeën moeten komen om de situatie in Nederland om te draaien". 

Terechte overwinning Ajax

France Football deelt dezelfde mening als L'Equipe en La Voix Du Nord: een overwinning van de thuisploeg zou onverdiend zijn geweest. "Een mogelijke beroving draait uit op een logische nederlaag, ondanks een zuur gevoel rond de penalty. Het woord van de avond is volharding. Lille werd met beide benen teruggezet op aarde nadat het een moment het gevoel had te kunnen winnen. De volharding van Ajax betaalde zich uit dankzij het totaalvoetbal op Pierre-Mauroy". 

"Het niveauverschil tussen de koploper van Nederland en Frankrijk leek behoorlijk", aldus de krant. "Het was een zoet genoegen om voetbal weer met een Ajax-sausje te zien. Het was zeker niet allemaal goed, maar na een stroef begin begon de machine te lopen. Ajax, zonder Onana, Promes, Gravenberch en zelfs Haller, drukte op iedere linie zijn stempel en Daley Blind was overal". 

Uitschakeling Champions League

Niet alles is positief wat de Franse media schrijft. Zo snapt France Football goed waarom Ajax derde is geworden in de groepsfase van de Champions League: "De fout van Tagliafico herinnert ons aan waarom Ajax derde is geworden achter Liverpool en Atalanta Bergamo. De prijs voor de individuele fouten is te hoog. Tussen september en december verloor Ajax van Liverpool door een eigen goal van Tagliafico. En op Anfield was het de beurt aan Onana". 

"Die dingen zagen we niet in het seizoen 2018/2019, toen Ajax de halve finale van het miljardenbal bereikte. Maar mocht men daaraan twijfelen, Ajax is met zo'n behoorlijke staat van dienst een van de favorieten om de Europa League te winnen, ondanks de kleine fouten. Een toernooi dat in 1992 werd gewonnen, waarna een verloren finale volgde in 2017". 

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl