'Mexicaanse club brengt bod uit op overbodige Ajacied'

Er komt mogelijk een einde aan het ongelukkige huwelijk tussen Lisandro Magallán en Ajax. De Amsterdammers hebben een bod van het Mexicaanse Club Léon ontvangen, meldt Soy Fiera

Naar verluidt is de club uit de Primera División in de race om Magallán over te nemen van Ajax. Volgens Soy Fiera en de Argentijnse journalist heeft Club Léon al een voorstel gedaan. De verwachting is dat een dezer dagen antwoord komt uit Amsterdam.

In januari 2019 kwam Magallán voor een bedrag van negen miljoen euro over van Boca Juniors. De Argentijnse verdediger heeft in de Johan Cruijff Arena echter nooit indruk weten te maken en werd door de jaren heen verhuurd aan Alavés, Crotone en Anderlecht. Geen van die clubs lichtte de optie tot koop.

Het afgelopen halfjaar maakte Magallán weer onderdeel uit van de selectie van Ajax. De 29-jarige mandekker moest uiteindelijk genoegen nemen met twee korte invalbeurten in de Eredivisie. Tot overmaat van ramp nam trainer Alfred Schreuder hem ook niet mee op trainingskamp naar Marbella.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers