'Ajacied neemt heft in eigen hand en benadert Villarreal'

De Amsterdamse clubleiding lijkt zich voor te kunnen bereiden op een uitgaande transfer. Volgens het Spaanse MARCA heeft Gerónimo Rulli namelijk aangeklopt bij Villarreal, bij wie hij onder de lat stond alvorens hij naar de Eredivisie verkaste.

Dat komt door een aantal wijzigingen in de Amsterdamse pikorde, nadat blessureleed het seizoen van de sluitpost overschaduwde. Aankoop Diant Ramaj greep zijn kans met beide handen aan en is sindsdien de onbetwiste nummer één. 

'Rulli biedt zichzelf aan bij Spaanse club'

Het medium weet te melden dat Rulli contact heeft gezocht met Villarreal om hen te polsen voor een terugkeer in La Liga. Eerder werd Real Betis ook al als optie genoemd. Mocht zijn oude werkgever inderdaad oren te hebben naar een hereniging, lijkt die kans stukken groter. De Argentijn zou zelfs bereid zijn om als tweede keus aan te sluiten bij de selectie. Een deal lijkt echter niet op korte termijn gerealiseerd te worden, want de Copa América is in volle gang en de Ajax-goalie zit in de selectie van Argentinië.

De statistieken van Gerónimo Rulli in dienst van Ajax

In 2023 sloeg Ajax in de winterse transferperiode toe en nam de doelman voor acht miljoen euro over van Villarreal. Tot dusver kwam Rulli slechts tot 32 optredens in dienst van de Amsterdamse club. De 32-jarige keeper beschikt nog over een contract tot medio 2026 in de Johan Cruijff ArenA, dus hoeft ook niet veel extra's te kosten voor zijn toekomstige werkgever. Een afscheid lijkt in de maak.

Feyenoord-doelman vertrekt