Kritiek aan adres van Kudus: "Laat het lopen als een voetballer die nog speelt met een kater van de avond ervoor"

Mohammed Kudus is het middelpunt van een heleboel kritiek na de uitwedstrijd van Ajax tegen het gedegradeerde FC Groningen. Sjoerd Mossou laat in een podcast weten zich zorgen te maken over de toestand van de Ghanees en ziet meer zaken die naar eigen zeggen 'niet kloppen bij Ajax'.

"Heb je Kudus gezien bij die tweede goal van FC Groningen?", opent de columnist zijn betoog. "Dat zie je echt niet meer anno 2023 in topvoetbal. Kudus laat het volledig lopen als een voetballer op zondagochtend die nog speelt met een kater van de avond ervoor. Dit is hoe een amateurvoetballer druk zet, maar dan wel in het vierde of vijfde team. Het was een veelzeggend moment. Het gaat niet alleen om Kudus, want je ziet dat er binnen het team van Ajax heel veel niet klopt."

De transfer leek deze zomer een miljoenentransfer te gaan maken naar een topclub in het buitenland, maar Mossou plaatst daar inmiddels zijn vraagtekens bij en is benieuwd of de clubs nog steeds in de rij staan. "Hele goede scouts letten ook op dit soort details. Die kijken ook naar dit soort momenten. Dit soort details maken het totale beeld van een speler en dit helpt natuurlijk niet. Het is een geweldige voetballer, maar je mist iets in het realiseren dat je profvoetballer bent. Een speler die top is op alle gebieden, ook mentaal, overkomt dit nooit, echt nooit."

De journalist van het Algemeen Dagblad denkt ook dat de Amsterdammers verre van zeker zijn van de derde plek dit seizoen. De ploeg van trainer John Heitinga ontvangt eerst FC Utrecht in eigen huis en moet in de laatste speelronde op bezoek bij FC Twente in De Grolsch Veste. "Ajax mag blij zijn als ze de laatste twee wedstrijden (tegen FC Utrecht en FC Twente, red.) nog winnen, maar je kunt het je bijna niet voorstellen", besluit hij.