Kraay jr. oppert nieuwe PSV-goalie: "Ik zou voor Noppert kiezen"

PSV heeft nog geen hoofdtrainer voor volgend seizoen, maar moet zich wel gaan voorbereiden op een zwaar jaar. De Eindhovenaren starten in de voorrondes van de UEFA Champions League, maar het is vooralsnog onzeker of dat mét of zonder Walter Benítez onder de lat is.

In Goedemorgen Eredivisie bespreken de tafelgasten, waaronder Hans Kraay jr. en Marciano Vink, mogelijke opvolgers van de Argentijnse sluitpost en volgens de twee heren hoeven de Eindhovenaren niet in het buitenland te zoeken. "Dan zou ik voor Noppert kiezen, al heeft hij wel een hele zware blessure gehad. Hij is iemand die niet nerveus wordt. Hij is goed met hoge ballen, heeft normaliter een goede spelhervatting. Hij speelt alleen een medespeler aan als diegene open kan draaien en door kan voetballen, anders kiest hij voor een lange bal. Daar houd ik wel van", aldus Kraay jr. 

Vink pleit echter voor een andere doelman, maar wél uit de Eredivisie. Nick Olij is volgens de analist een hele goede optie. "Hij is absoluut fantastisch. Hij heeft een enorm snel reactievermogen en daarnaast ook een mega wapen met zijn voortzetting. Hoe hij die ballen op Lauritsen legt, dat is echt ongekend. Dat is ook een wezenlijk onderdeel van het spel van Sparta", zo luidt zijn toelichting.

Feyenoord-doelman vertrekt