Hoge verwachtingen voor Ajax-aankoop Mannsverk: "De beste speler van de Noorse competitie"

André Bergdølmo is enorm te spreken over Ajax-aankoop Sivert Mannsverk. De oud-verdediger van het Noorse nationale elftal vindt dat Ajax de beste speler van de Noorse competitie heeft aangetrokken en verwacht alleen nog maar meer van de 21-jarige controlerende middenvelder.

"Echt een heel goede voetballer", zegt Bergdølmo tegen ESPN. "Ajax haalt met Mannsverk de beste speler van de Noorse competitie. Hij is 21 jaar, maar de beste speler van het team. Dan is het een goed moment voor een transfer naar een ander elftal, waar je betere spelers om je heen hebt. Daar gaat Mannsverk alleen maar van leren. Dit is gewoon een normale, goede stap voor hem."

Vergelijking met Aursnes

Volgens de oud-Ajacied is Mannsverk een hele complete middenvelder die Ajax verder kan helpen. "Mannsverk heeft echt alles. Hij is een bijna complete voetballer. Hij is goed met de bal, een box-to-box-speler en kan zowel met links als rechts goed uit de voeten. Ik ben er zeker van dat Mannsverk na Ajax ook weer een grotere stap kan maken. Bij Fredrik Aursnes had ik ook hetzelfde: hij maakte de juiste stappen en speelt nu iedere wedstrijd bij Benfica."

Ajax haalde Mannsverk in de laatste uren van de transfermarkt binnen. De Noor werd voor minimaal zes miljoen overgenomen van Molde FK. Hij speelde al 87 wedstrijden in het shirt van de Noorse club.

Ook interessant