'Dure zomeraanwinst maakt nog geen indruk op Arne Slot'

Arne Slot is blij met zijn selectie, maar de trainer is nog niet geheel tevreden over zomeraankoop Ayase Ueda. Feyenoord betaalde rond de tien miljoen voor de Japanner maar de spits heeft tot nu toe niet heel veel laten zien, zo geeft Valentijn Driessen aan in De Telegraaf.

Giménez in form

Ueda raakte begin februari geblesseerd bij Japan in de 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Duitsland waardoor hij enkele weken niet kon spelen. Verder komt het natuurlijk ook door de geringe speeltijd die Ueda krijgt van Slot. Zo is zijn Mexicaanse concurrent Santiago Giménez het nieuwe seizoen uitstekend begonnen: “Bij Feyenoord-supporters is hij al een fenomeen, maar ook bij Slot. Normaal gesproken is Slot altijd heel voorzichtig om een mening over spelers te geven, maar hij zei dat hij dolblij is met Giménez, wat ook weer aangeeft dat hij niet helemaal tevreden is over Ueda”, schrijft Driessen.

Wel mocht Ueda het al laten zien in de Champions League waar hij zijn debuut maakte tegen Atlético Madrid (3-2 nederlaag): “Hij scoorde… Nou ja, eigenlijk scoorde hij niet, maar hij was wel betrokken bij de 0-1 tegen Atlético Madrid. Hij maakte daar niet de indruk die je verwacht van een spits van Feyenoord. Giménez zit in zó’n flow, die kan iedere ploeg gebruiken. Tegen PEC Zwolle maakte hij het verschil. Als hij dat gemiddelde blijft volhouden, zou dat geweldig zijn.”

Ook interessant