Slavia Praag-trainer van Lingr trots op overstap: "Feyenoord is een fenomenale ploeg"

Jindrich Trpisovsky, trainer van Slavia Praag, heeft in een persconferentie laten weten dat trots is op de transfer van Ondrej Lingr. Hij gunt de 24-jarige middenvelder het beste en is blij met zijn nieuwe bestemming.

Lingr komt in eerste instantie op huurbasis over van de Tsjechische ploeg, maar zal met ingang van volgend seizoen definitief overgenomen worden voor een aantal miljoenen. "Hij zei dinsdag gedag tegen mij en vertelde dat hij naar Rotterdam zou vliegen. Ik wens Ondrej het allerbeste. We hadden een geweldige verstandhouding, al overheerst nu het gevoel dat we hem moeten laten gaan voor een belangrijk tweeluik", doelt de oefenmeester op het naderende duel tegen Zorja Loehansk om de groepsfase van de UEFA Europa League te bereiken.

In de kleedkamer heerst ook tevredenheid en er was zelfs een Nederlander, Mick van Buren, die een feestje vierde door de overstap. "Mick van Buren was eigenlijk het meest blij. Hij is een keiharde Feyenoord-fan en leek nog blijer dan Ondrej zelf. Van Buren begon al Feyenoord-liedjes te draaien op de club toen hij van de transfer hoorde. Ik ben als trainer ook blij dat hij naar die club gaat en niet naar een andere bestemming. Feyenoord is een fenomenale ploeg", besluit Trpisovsky.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers