Valentijn Driessen verwacht spannende strijd tussen Ajax en AZ: "Feyenoord is geen titelkandidaat"

Valentijn Driessen verwacht dat het komend seizoen in de Eredivisie tussen twee ploegen gaat: Ajax en AZ. "Ajax is het verplicht, maar AZ is zeker ook een grote kanshebber." In De Telegraaf vlakt hij Feyenoord op voorhand uit, want volgens hem heeft Frank Arnesen geen één speler gehaald die Feyenoord beter maakt.

"Feyenoord is vooralsnog geen titelkandidaat. Feyenoord heeft natuurlijk wel een goede serie neergezet, dan moet je zo'n serie maar opnieuw neerzetten." Over de aankopen van Feyenoord is hij niet positief: "Dat zijn eigenlijk allemaal breedteversterkingen en geen spelers waarbij je bij voorbaat weet dat ze je sterker gaan maken. In de beste opstelling van Feyenoord staan Bryan Linssen en Mark Diemers niet."

"Luis Sinisterra, Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis staan daar weer wel in en op het middenveld heb je Jens Toornstra, Orkun Kökçü en Leroy Fer, dan is er geen plaats voor Diemers. Dus dat zijn eigenlijk halve breedte-aankopen. Spelers die gaan spelen als je een druk programma hebt. Het zijn geen spelers die Feyenoord beter maken, daar heeft Feyenoord er geen een van gehaald. Het kampioenschap is te hoog gegrepen. Ik zie Ajax en AZ als de grote kanshebbers. Ajax is het verplicht, zeker gezien de geweldige spelersgroep. Dat is echt kampioenskandidaat nummer één."