'Vertrek van Blind zorgt voor onvrede en onrust binnen Ajax-selectie'

Alfred Schreuder maakt zich niet populair als trainer van Ajax. De Amsterdammers zijn bezig met hun slechtste reeks sinds 1999 en de supporters zijn er helemaal klaar mee. Het Parool meldt dat de manier waarop Daley Blind is vertrokken voor onvrede en onrust zorgt binnen de selectie.

Dit is echter niet de eerste gebeurtenis die voor onvrede heeft gezorgd. Eerder dit seizoen kwamen Mohamed Kudus en Edson Álvarez niet opdagen op de training om zodoende een transfer af te dwingen en de lijst met incidenten werd steeds langer. Volgens het medium komt de frustratie vooral voort uit het feit dat de aankopen te weinig kwaliteit hebben, de grootverdieners zich niet voldoende inzetten en tegenvallende prestaties van spelers die hoog worden ingeschat.

Het vertrek van een aantal dwarsbomers, zoals Blind en Ocampos, moesten zorgen voor een positieve flow en een positief effect bij de selectie van Schreuder. Die gehoopte reactie laat vooralsnog op zich wachten en dat roept irritatie op. 'Zoals sommige spelers moeite hadden met de cynische houding van Blind in zijn laatste weken bij de club, zo zijn ook veel spelers nog altijd woest over de manier waarop een Ajacied in hart en nieren op zo'n kille wijze naar de uitgang is geduwd', aldus Het Parool.

Net binnen