Noppert niet fit genoeg; WK-keeper valt af voor Oranje

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen heeft inzicht gegeven op de situatie van Andries Noppert. De lange sluitpost van de Friezen keepte sinds 22 januari niet meer door een buik- en liesblessure. Desondanks werd hij wel opgenomen in de voorselectie van Ronald Koeman. Van Wonderen denkt dat het hierbij meer om een signaal ging.

"Je staat op de radar. Ik denk dat dat een beetje het idee is", zo vertelt de trainer van Heerenveen. "Verbaasd was ik niet, maar het is ook niet reëel. De kans is gewoon klein dat hij dat haalt." Het Nederlands Elftal speelt namelijk op 24 en 27 maart tegen Frankrijk en Gibraltar voor de kwalificatie op het EK in Duitsland in 2024. Deze wedstrijden zal Noppert dus hoogstwaarschijnlijk moeten missen.

Keeperskwestie

De andere keeper die opgenomen werden in de voorselectie van Koeman waren Mark Flekken (SC Freiburg), Jasper Cillessen (NEC), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht) en Kjell Scherpen (Vitesse). Vooral laatstgenoemde ligt onder vuur. Sinds de bekendmaking, die toen al veel stof deed opwaaien, is de doelman van de Arnhemmers nou niet echt in vorm. Tijdens de wedstrijd tegen Sparta van dit weekend werd Scherpen uitgelachen door de fans van de thuisploeg. Zij zien namelijk liever hun keeper in Oranje. Nick Olij hield dit seizoen al tien keer 'de nul' voor de Rotterdammers en zou dus ook een optie kunnen zijn voor Koeman.