Salarissen Ajax-spelers in 2021: dit zijn de grootverdieners

Dat bij Ajax het meeste geld te verdienen valt als profvoetballer in Nederland, is geen geheim. De Amsterdamse voetbalclub is een walhalla voor voetballers die binnen onze landgrenzen goed geld willen verdienen. Maar wat zijn precies de salarissen van de Ajax-spelers in 2021 en wie zijn de grootverdieners?

Grootverdieners Ajax in 2021

Op basis van de gegevens van onder meer Salary Sport, mogen we wel stellen dat er inmiddels drie absolute grootverdieners zijn bij Ajax. Sébastian Haller, die begin dit jaar overkwam van West Ham United, zou nipt bovenaan staan in de lijst met best verdienende spelers bij Ajax. De Franse goalgetter verdient naar verluidt zo'n 4,1 miljoen euro per jaar in Amsterdam. Dušan Tadic had een contract ter waarde van zo'n 3,5 miljoen euro, maar heeft inmiddels al twee keer zijn contract verlengd. Zijn salaris zal ongetwijfeld wat zijn gestegen, maar hiervan zijn (nog) geen details bekendgemaakt. Ook nieuwkomer Steven Berghuis, die kort geleden overkwam van Feyenoord, behoort direct tot de grootverdieners bij Ajax. De vleugelaanvaller verdient volgens clubwatcher Mike Verweij zo'n vier miljoen euro per jaar in Amsterdam. 

Ook Gravenberch, Neres, Tagliafico en Blind verdienen goed

Ryan Gravenberch stond in de belangstelling van diverse buitenlandse clubs, maar tekende begin de zomer toch een nieuw contract bij Ajax. We kunnen dit alleen maar begrijpen, als we kijken naar het nieuwe salaris dat de middenvelder voorgeschoteld krijgt. Volgens Salary Sport zit Gravenberch inmiddels net iets onder de grootverdieners, met een salaris van zo'n drie miljoen euro per jaar. David Neres zit met zijn jaarinkomen van 2,9 miljoen euro behoorlijk in de buurt van Gravenberch en datzelfde geldt ook voor Nicolás Tagliafico, die ongeveer op hetzelfde niveau zit als Neres. Daley Blind maakt het lijstje met topverdieners compleet. De verdediger strijkt in Amsterdam zo'n 2,5 miljoen euro per jaar op.

Nog meer spelers boven de één miljoen euro

Toch zijn bovengenoemde spelers niet de enigen die meer dan één miljoen euro mogen bijschrijven op hun bankrekening. Keeper André Onana zou naar verluidt zo'n twee miljoen euro per jaar verdienen, terwijl ook Davy Klaassen dicht in de buurt komt van dit bedrag. Ook Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Antony tikken de grens van één miljoen euro aan. Het mag duidelijk zijn dat er in Amsterdam behoorlijk wat geld te verdienen valt.