'Al-Nassr ontslaat trainer op aandringen van sterspeler Ronaldo'

Rudi Garcia, voormalig trainer van Al-Nassr, is donderdag ontslagen door de club uit Saoedi-Arabië. De trainer werd afgelopen zomer aangesteld door de clubleiding en kreeg Cristiano Ronaldo tot zijn beschikking, maar de Portugees schijnt een rol te hebben gespeeld in het ontslag van de Franse oefenmeester.

De teleurstellende resultaten waren al aanleiding om zijn positie onder druk te zetten, maar nu heeft de club laten weten definitief te breken met Garcia. Er schijnt volgens Spaanse media een aanvaring te zijn geweest tussen hem en de spelersgroep, daardoor heeft Ronaldo bij het bestuur aangedrongen op een vertrek van de voormalig trainer van AS Roma, LOSC Lille, Olympique Lyon en Olympique Marseille.

Dit geeft opnieuw aan wat de invloed van de Portugese sterspeler is binnen de gehele club. In de competitie staat Al-Nassr op de tweede plaats, maar het is al uitgeschakeld in het nationale bekertoernooi en ook de Super Cup ging aan de ploeg voorbij. Voorlopig is Dinko Jelicic, trainer van de O-19, doorgeschoven naar de eerste selectie. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers