Alles over PSV - Sporting CP

PSV moet in de league phase van de Champions League zien af te rekenen met Sporting CP. Wat staat er centraal rond dit duel? Voetbalflitsen neemt het door!

Pak 4.5 keer je inzet als PSV wint en beide teams scoren

Na de nederlaag tegen Juventus in Turijn (3-1) moet PSV in eigen huis de eerste punten van het Europese toernooi zien te pakken.

Voorbeschouwing PSV - Sporting CP (1 okt 2024)

PSV en Sporting CP zijn de enige teams uit de top 10 van Europese competities die dit seizoen nog geen punt hebben laten liggen. Beide clubs hebben hun eerste 7 competitiewedstrijden gewonnen en staan daardoor op het maximale aantal van 21 punten. Sporting CP kreeg dit seizoen in de Liga NOS slechts 2 tegendoelpunten en scoorde er zelf 23. Bij PSV staat dit aantal op 4 doelpunten tegen en 21 gemaakt.

Sinds de nederlaag tegen FC Porto (3-4) in de strijd om de Supertaça op 3 augustus 2024, heeft Sporting CP niet meer verloren. Naast de overwinningen in de competitie, won het ook de eerste groepswedstrijd in de Champions League; 2-0 van OSC Lille. 

Eerdere ontmoetingen PSV en Sporting CP

PSV en Sporting CP kwamen elkaar in Europees verband één keer eerder tegen. In het seizoen 2019/20 van de Europa League won PSV in eigen huis van de Portugezen met 3-2, maar ging op bezoek in Lissabon met 4-0 onderuit.

Sporting CP: opmerkelijkheden voor PSV-Sporting CP (1 okt 2024)

Topschutter Viktor Gyökeres is dit seizoen in 9 duels voor Sporting CP al goed voor 11 doelpunten en 3 assist. Daarnaast scoorde hij voor de nationale ploeg van Zweden in tijdens de interlandbreak van begin september ook nog eens 3 keer in twee interlands, tegen respectievelijk Azerbeidzjan en Estland, waarin hij ook 2 assists leverde.

PSV: bijzonderheden rond PSV-Sporting CP (1 okt 2024)

Bij PSV ontbreekt Joey Veerman naar alle waarschijnlijkheid vanwege een liesblessure. De sterkhouder op het middenveld viel tegen Willem II (0-2) uit. Peter Bosz gaat ervan uit dat hij de middenvelder niet kan gebruiken tegen Sporting CP.

Pak 4.5 keer je inzet als PSV wint en beide teams scoren

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers