De Mos adviseert PSV: "Een verdediger moet kunnen verdedigen en dat kan hij niet"

Earnest Stewart maakt er geen publiekelijk geheim van dat PSV nog zoekende is naar versterkingen voor de achterhoede en daarbij zijn de Eindhovenaren uitgekomen bij Zeno Debast. Aad de Mos is echter geen fan van de jonge Belg en doet een oproep richting PSV.

In Het Nieuwsblad kraakt de voormalig voetbaltrainer een aantal harde noten over de verdediger van RSC Anderlecht. "Een verdediger moet voor mij in eerste instantie kunnen verdedigen. Dat kan Debast niet. Hij is een alibiverdediger. Hij stapt te pas en te onpas verkeerd uit, is niet wendbaar en durft niet te koppen. Debast kan een bal wegleggen, maar dat is toch het minimum?"

Het feit dat men in België lyrisch is over Debast en ook dat de verdediger onderdeel uitmaakt van de Rode Duivels-selectie kan De Mos niet bekoren. "Goed voor jullie. Maakt mijn zaak niet. Voor 15 miljoen euro moet je een directe meerwaarde bieden. Dat is Debast op dit moment niet, PSV moet hem niet halen. Hij kan beter nog even bijtanken naast Jan Vertonghen. Wat blijft die goed", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers