Vijf redenen waarom Feyenoord van Lazio Roma gaat winnen

Voor Feyenoord staat woensdagavond een belangrijke wedstrijd te wachten in de Champions League tegen concurrent Lazio Roma. Bij een zege doet de ploeg van Arne Slot hele goede zaken! Dit zijn vijf redenen waarom Feyenoord in de eigen Kuip gaat winnen.

1) Statische verdedigers

Alessio Romagnoli en Nicolò Casale/Patric zullen veel moeite hebben met het dynamische spel van Feyenoord. Het zijn statische verdedigers die het liefst in het duel komen en met hun slimheid tot intercepties komen. Als Santiago Gimenez zich, zoals gebruikelijk, uit de spits laat zakken en een van de centrale verdedigers meelokt, biedt dat ruimte voor de middenvelders en buitenspelers van Feyenoord. Feyenoord zal vooral proberen om met creativiteit en beweeglijkheid het lage blok van Lazio te verschalken. 

2) Schaduwen van sleutelspeler

De sleutelspeler van Lazio Roma is Luis Alberto. De Spanjaard is essentieel in het balbezit voor de Romeinen en behoort qua passing tot de beste spelers van de Serie A. Met Zerrouki op het middenveld, wat hoogstwaarschijnlijk gaat gebeuren, heeft Feyenoord iemand in zijn gelederen die een man kan uitschakelen. Het is zelfs de grote kwaliteit van de Algerijn, die taakbewust het veld in gestuurd kan worden. Als Ramiz Zerrouki Alberto de hele wedstrijd schaduwt, zal Lazio meer moeite hebben met het creëren van kansen. 

3) Onverslaanbaar in Kuip

Feyenoord heeft al vijftien Europese thuiswedstrijden op rij niet verloren. Dertien keer gewonnen en maar twee keer gelijkgespeeld: een keer in de kwartfinale van de Conference League in 2022 tegen Slavia Praag (3-3) en tegen FC Midtjylland in de Europa League het seizoen daarop (2-2). Ook werd in de vorige editie van Feyenoord – Lazio Roma, vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League, gewonnen. Met een goal van spits Santiago Gimenez versloeg Feyenoord met 1-0 de komende tegenstander.

Samenvatting Feyenoord - Lazio Roma 1-0:

4) Uitlokken van Lazio

Lazio is zeer zorgvuldig in de opbouw en wil zo veel mogelijk de lange bal vermijden. Daarnaast kan doelman Provodel goed mee voetballen. Met korte ballen achterin en een zorgvuldige opbouw probeert Lazio zijn tegenstanders uit te lokken en zoeken de mannen van trainer Sarri het perfecte moment om aanvallend toe te slaan. Maar Feyenoord heeft onder Arne Slot het drukzetten prima onder controle, waardoor de Rotterdammers Lazio, met De Kuip erachter, in de problemen kunnen brengen in hun opbouw met de juiste manier van druk zetten.  

5) Voorzetten en teruggetrokken ballen

Hoewel het wegvallen van Gernot Trauner over het algemeen een nadeel is, brengt het ook een voordeel met zich mee. Door de blessure van de Oostenrijker schuift Lutsharel Geertruida naar het centrum toe, daardoor komt er een plek vrij voor Bart Nieuwkoop op de rechtsbackpositie. Aangezien Lazio van de afgelopen vijf goals er vier tegen kreeg vanuit een voorzet of een teruggetrokken bal, liggen er voor de Feyenoorders daar kansen. Vooral ook met de gedachte erachter dat de kwaliteiten van Nieuwkoop aanvallend liggen en dat linksback Quilindschy Hartman aardig in vorm is afgaande op de laatste wedstrijden. Ook kan Calvin Stengs op rechtsbuiten met zijn linkerbeen voor gevaar zorgen met een indraaiende voorzet. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers