Snoeiharde conclusie na verloren Klassieker: "Er zit gewoon helemaal niks in dit Ajax"

Clubwatcher Freek Jansen neemt na afloop van de verloren Klassieker geen blad voor de mond en is snoeihard voor Ajax. Volgens de journalist van Voetbal International is er echter niet alleen sprake van teleurstelling op het veld, maar ook binnen de organisatie zou het flink rommelen.

Niet alleen de resultaten kunnen hem niet bekoren, maar ook het aankoopbeleid van de Amsterdammers moet het ontgelden. "Sánchez is gewoon een hele matige voetballer", zo start zijn betoog. Ook Calvin Bassey is een speler die op kritiek kan rekenen. "Hij is echt een relaxte, goede jongen en je gunt hem echt het beste. Alleen hij kan gewoon niet zo heel goed voetballen. Het is niet verkeerd om geld te investeren, maar Ajax heeft afgelopen zomer verkeerde spelers gehaald", concludeert Jansen.

De Klassieker tegen koploper Feyenoord was hét moment om weer terug te keren in de titelrace, maar dat liep uit op een 2-3 nederlaag. "Op het moment dat Ajax achter komt, kunnen ze nooit bijschakelen. Er moet komende zomer een grote schoonmaak komen bij Ajax. Er zit gewoon helemaal niks in dit Ajax. Het is los zand. Er zit geen voetbal en karakter in het team", zo klinkt het oordeel.

Vertrek Hamstra

Het vertrek van technisch directeur Gerry Hamstra was volgens hem onvermijdelijk, maar de journalist vindt niet dat hij de enige schuldige is in dit verhaal. "Hij moest bij alles wat hij besloot tien belletjes plegen. Hij heeft ook nooit duidelijkheid gekregen over zijn toekomst, maar hij wordt er nu wel op afgerekend.  Het is al veertien maanden een totale teloorgang op zoveel gebieden binnen Ajax. Dat is pijnlijk", besluit hij.