Wat schrijven de kranten? Heel Europa smult van 'exceptioneel en subliem' Ajax

De buitenlandse media zijn zwaar onder de indruk van de prestatie van Ajax. De Amsterdammers versloegen na Real Madrid ook Juventus en zitten voor het eerst sinds 1997 bij de laatste vier in de Champions League. Kranten in heel Europa zijn lovend over de ploeg van Erik ten Hag.

La Gazzetta dello Sport (Italië)

"De mannen van Ten Hag legitimeren de doorgang naar de halve finale met prachtig voetbal. Het fenomeen Ronaldo maakte nog het gebruikelijke doelpunt, maar Ajax was gewoon te veel. Het Ajax van de kleinkinderen van Cruijff heeft Juve in de uitvoering nog meer verslonden dan in de uitslag. De mannen van Ten Hag speelden een exceptionele tweede helft."

The Guardian (Engeland)

"Die 4-1 overwinning in het Bernabéu van vorige maand leek even briljant als zeldzaam, maar de uitslag had deze keer net zo overtuigend kunnen zijn. Het dynamische, aanvallende voetbal van Ajax was gewoon meer dan Juventus aankon, zeker in de tweede helft, toen de bezoekers de wedstrijd domineerden en kans op kans creëerden. David Neres, Dusan Tadic en Hakim Ziyech bezorgden Juventus grote problemen met hun beweging en slimme passjes. Frenkie de Jong en Lasse Schöne controleerden het middenveld en Donny van de Beek speelde uitzonderlijk goed tussen de linies. Ze waren een genot om naar te kijken."

Corriere dello Sport (Italië)

"In de tweede helft werd Juventus overbluft door de elegantie en de snelheid van de Nederlandse voetbalmachine. Juventus neemt afscheid van de Champions League, verslagen in een wedstrijd waarin Ajax simpelweg sterker was."

The Independent (Engeland)

"Het beste verhaal uit de moderne geschiedenis van de Champions League. Ajax heeft het voetbal tot twee keer toe op zijn kop gezet. Ze hebben iets gedaan wat veel belangrijker is dan het winnen van een voetbalcompetitie. David versloeg Goliath een keer, Ajax deed dat twee keer in zes weken."

Het Laatste Nieuws (België)

"Wat Ajax opvoerde na de pauze was straf, heel straf. Waar Real Madrid een onsamenhangend zootje is, teren ze in Turijn op de minst gepasseerde verdediging. Wel, de keren dat dit ervaren ensemble zoek werd gespeeld, was op een hand te tellen. De Oude Dame liep geregeld achter een ongrijpbare bal aan. Smullen van de Ajax-driehoekjes, opnieuw."

Marca (Spanje)

"Met totaalvoetbal wint Ajax óók van Juventus. Ze flikken het wéér. In Turijn werd dinsdagavond geschiedenis geschreven. Na rust speelde Ajax meesterlijk. Dit voetbal was net zo goed als wat we zagen in Madrid, misschien zelfs beter. Met fraai combinatievoetbal werd er kans op kans gecreëerd. Het Allianz Stadium viel stil en stroomde in de slotminuten leeg. Subliem, exceptioneel, waanzinnig; de wereld ligt aan de voeten van dit jonge Ajax."

En nog wat krantenkoppen:

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Juventus - Ajax, kwartfinale Champions League: Doelpunten, video beelden en samenvatting’

Vrouw Van der Meijde denkt dat Ajax-goal in Turijn dubbel telt vanwege kunstgras in Johan Cruijff ArenA

Hilarische beelden: Andy van der Meijde gaat los tijdens Juventus - Ajax

Nieuwe beelden: Ronaldo liet aan teamgenoten weten dat ze 'in hun broek scheten' tegen Ajax

'Uitschakeling tegen Ajax zet kwaad bloed bij Ronaldo, Portugees denkt na over vertrek bij Juventus'

Hélène Hendriks steekt hand in eigen boezem na ruzie Derksen/Davids

LOLVIDEO: Ajax Allesreiniger verwijdert zonder moeite Juventus-logo

LOLVIDEO: Hoe heet de linksback van Ajax precies, Sjaak Swart?

Ras-Hagenees John van Zweden hoopte op pak slaag voor 'arrogante kwallenclub' Ajax

Geweldig: Cristiano Ronaldo bezorgde kleine mascotte opnieuw dag van zijn leven

Ronaldo belde zijn moeder na 1-2 nederlaag tegen Ajax: "Mama, ik kan geen wonderen verrichten"

Haha! De mooiste krantenkop over Juventus-Ajax (1-2)