Hoever alweer weg bij PSV: de downfall van de rechtsback in beeld

Ki-Jana Hoever gaat na een half seizoen alweer vertrekken bij PSV. De clubleiding is ontevreden over de prestaties van de 21-jarige Amsterdammer en heeft daarom besloten om de huurtermijn vroegtijdig af te breken. De periode bij PSV die voor Hoever begon met een basisplaats in de Johan Cruijff Schaal, komt op deze manier onbevredigend aan zijn eind. Hoe heeft het zo kunnen lopen?

Met behoorlijk wat verwachtigen werd de voormalig jeugdspeler van Ajax op 30 juli door Ruud van Nistelrooij opgesteld in de ArenA. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal maakte PSV indruk, maar de van Wolves gehuurde Hoever viel uit de toon. Na iets meer dan een uur spelen werd de vleugelverdediger dan ook naar de kant gehaald. Hij had zijn eerste kans verprutst. Reden tot paniek was er echter nog niet.

Krediet

De destijds pas twintigjarige Hoever had in zijn nog prille voetballoopbaan namelijk al een aardig CV opgebouwd. Op zestienjarige leeftijd debuteren bij Liverpool, daarmee de jongste FA Cup-debutant van de club ooit worden en twee jaar later bijna tien miljoen opleveren; de back had het allemaal al voor elkaar gekregen. Krediet was er voorlopig dus nog wel, maar toen prestaties langer uitbleven, werd de situatie penibel. 

In de Champions League besloot Ruud van Nistelrooij voor Phillip Mwene te kiezen op de rechtsbackpositie. In eerste instantie koos de beginnend trainer nog wel voor Hoever in de competitie, maar ook dat veranderende snel. Van Nistelrooij was te spreken over de prestaties van Mwene en bovendien wierp Jordan Teze zich op als extra optie op de rechterflank. Voor Hoever bleek zijn eerste volledige wedstrijd direct zijn laatste.

Onvoldaan vertrekken

Niet alleen het spel van de gehuurde back, maar ook zijn houding stelde de coach van de Eindhovenaren namelijk allerminst tevreden. Daartoe werd Hoever nog geen twee maanden na zijn komst teruggezet naar de beloften. In plaats van Ajax was nu FC Dordrecht de tegenstander. Bij het eerste moest hij het sindsdien gaan doen met spaarzame minuutjes. Hij maakte bij elkaar geen twee competitieduels meer vol. Onvoldaan vertrekken is wat rest.