Ajax door de mangel gehaald: "Tegen Feyenoord ook al, een huilebalkploeg geworden"

Volgens Cor Pot is Ajax een 'huilebalkploeg' geworden. De rechterhand van Dick Advocaat constateert dit na meerdere wedstrijden te hebben gezien van de Amsterdammers. Pot heeft zich geërgerd aan het treiteren en zeuren van de Amsterdammers.

"We hebben een dramatische wedstrijd gezien", aldus de voormalig assistent-trainer van Feyenoord bij Rijnmond Sport. "Een heel irritant duel van beide kanten, van Ajax nog iets meer dan PSV. Dan zie je toch dat de kwaliteit ver teruggelopen is bij Ajax." Pot irriteert zich aan het gedrag van de Ajax-spelers. "Spelers moeten op het veld het goede voorbeeld geven, maar dat deden ze, met name die van Ajax, helemaal niet."

"Tegen Feyenoord deed Ajax het ook al", stelt Pot. "Dusan Tadic heeft geloof ik tien keer schreeuwend op de grond gelegen. Ajax is een beetje een huilebalkenploeg geworden." Ajax verloor de bekerfinale zondagavond na penalty's van PSV. Bij de Amsterdammers waren Brian Brobbey, Jurriën Timber en Edson Álvarez verantwoordelijk voor het missen van een penalty.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers