Vernietigend oordeel over Lucas Pratto: "Hij blinkt uit in het geven van interviews"

Lucas Pratto heeft nog weinig indruk gemaakt in zijn eerste twee optredens voor Feyenoord. Op bezoek bij Sparta en thuis tegen PEC Zwolle liet hij flink wat kansen liggen en dus is Valentijn Driessen in De Telegraaf hard voor de Argentijnse spits. Volgens hem heeft Feyenoord bepaald geen doelpuntenmachine in huis gehaald.

"Aanvankelijk werd gedacht dat Feyenoord met de komst van de fysiek sterke Lucas Pratto tegenstanders van het kaliber PEC Zwolle wel even omver zou kegelen. Hij zou de ontbrekende schakel zijn geweest in al die wedstrijden in De Kuip die Feyenoord niet wist te winnen dit seizoen tegen FC Twente, Sparta, FC Utrecht en Heracles Almelo. Bij zijn eerste kennismaking met het gras van De Kuip tegen het op papier zwakkere, inzakkende PEC Zwolle bleek Pratto tot driemaal toe het eindstation en alle kansen bleken niet aan hem besteed."

En dus heeft hij zijn oordeel al klaar: "Zijn twee slappe pogingen voor rust en zijn zwakke kopbal in de tweede helft verrieden dat Feyenoord niet een gevreesde doelpuntenmachine in huis heeft gehaald. Het ligt voor de hand dat Advocaat niet met hem, maar toch met Jörgensen in de spits zal starten tegen Ajax. Praat-o’ (tot nu toe viel hij vooral op door zijn vele interviews) heeft dan weliswaar de datum 17 januari met rood omcirkeld sinds hij in Nederland is, een plaats op de bank lijkt zijn voorlopige lot zondag."