Historie PSV tegen Schotse clubs: een somber verhaal

PSV neemt het in de strijd om een plekje in de Champions League op tegen Rangers FC. Acht keer eerder namen de Eindhovenaren het tegen de club uit Glasgow op. Daarnaast heeft het ook nog tegen Celtic en Dundee United gespeeld. Dit is de historie van PSV tegen Schotse clubs.

De eerste ontmoeting met een Schotse club was in 1978, waar Rangers FC in de Europa Cup I de tegenstander was. In de tweede ronde van het toernooi kwam PSV tijdens de eerste wedstrijd niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De return was een spannende, waar Rangers er uiteindelijk met een 2-3 overwinning vandoor ging. Drie jaar later kwam PSV in de eerste ronde van de Europa Cup III Dundee United tegen. Op bezoek in Dundee speelde PSV de eerste wedstrijd met 1-1 gelijk, waar het in return met 0-2 klopt kreeg.

Historie PSV met Rangers FC

Pas in 1999 kwam PSV weer eens een Schotse tegenstander tegen. In de groepsfase van de Champions League was Rangers FC een van de ploegen waar het de strijd mee moest aan gaan. Dit lukte PSV tot twee keer toe niet. In Eindhoven was Rangers met 0-1 te sterk, waarna een 4-1 oorwassing in Glasgow volgde. De meest recente ontmoetingen met Rangers FC waren in 2011. Tijdens de derde ronde van de Europa League werd PSV gekoppeld aan de Schotse club. Dit keer kwam PSV als winnaar uit de bus. In eigen huis speelde het met 0-0 gelijk, waarna het in Glasgow met 0-1 wist te winnen.

In 2022 moest het wederom met Rangers af zien te rekenen. Dit keer in de voorronde van de Champions League. Op zoek in Schotland speelde het met 2-2 gelijk en moest het thuis de klus zien te klaren. In eigen huis beleefde PSV een ware nachtmerrie, door met 0-1 ten onder te gaan. Een jaar later wacht nu revanche. Na wederom eerst in Glasgow met 2-2 van het veld te stappen, moet PSV in eigen huis nu wél zien af te rekenen met de bezoekers uit Schotland. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Rangers FC - PSV vind je hier!’

Veerman vol vetrouwen over return na gelijkspel tegen Rangers: 'Dan gaan we ze pakken'

VIDEOGOALS: Obispo brengt PSV na ketser Benitez weer op gelijke hoogte

PSV-fans vragen om wissel jongeling: 'Leuk voor tegen Cambuur en RKC'

Live: Video, goal - Rangers vs PSV 0-1 (Sangare)

Vermoedelijke opstelling PSV: 'Van Nistelrooij zet Til en Simons op de bank'

Zet PSV in Schotland een grote stap richting de Champions League? Zet in en win!

Van Bronckhorst kijkt uit naar strijd op flank: "Gakpo zal moeten verdedigen"

Feyenoord-doelman vertrekt